Επιλογές και δυνατότητες εκτύπωσης διαιτολογίου

Πριν από την προεπισκόπηση εκτύπωσης ενός εβδομαδιαίου διαιτολογίου, έχουμε την δυνατότητα να ρυθμίσουμε αρκετές επιλογές που μας δίνει το λογισμικό χωρισμένες σε καρτέλες, διαμορφώνοντάς το σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Η καρτέλα “Εμφάνιση γευμάτων” μας δίνει την δυνατότητα να αποκρύπτουμε όσα γεύματα δεν θέλουμε να εμφανίζονται στο διαιτολόγιο εφόσον δεν έχουμε καταχωρίσει κανένα τρόφιμο σε αυτά. Το πλεονέκτημα με την απόκρυψη γευμάτων είναι ότι απελευθερώνεται αρκετός χώρος στην σελίδα εκτύπωσης εβδομαδιαίου διαιτολογίου όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα υπόλοιπα καταχωρημένα τρόφιμα, για την αναλυτική εμφάνιση των συνταγών, όπως επίσης και για τα σχόλια-παρατηρήσεις που θέλουμε να εμφανίζονται.

Μια άλλη επιλογή ρύθμισης είναι η “Εμφάνιση γραμμαρίων” όπου σε κάθε τρόφιμο, εκτός από την εμφάνιση της ποσότητας και μερίδας, να εμφανίζονται ή όχι και τα γραμμάρια. Παράδειγμα: 1 φλ. (244 γρ.) Γάλα, 2% λιπαρά ή 1 φλ. Γάλα, 2% λιπαρά.

Επίσης μπορούμε από την καρτέλα “Αρίθμηση” να επιλέξουμε να εμφανίζεται μπροστά από κάθε τρόφιμο το σύμβολο που επιθυμούμε, ή το κάθε τρόφιμο στα γεύματα να παίρνει έναν αύξοντα αριθμό, κάνοντας το έτσι πιο ευδιάκριτο δίνοντας μια διαφορετική όψη στο διαιτολόγιο.

Άλλες δυνατότητες είναι η εμφάνιση/απόκρυψη διαφόρων στοιχείων του πελάτη, η εμφάνιση/απόκρυψη του λογότυπου και των στοιχείων μας, η επιλογή τρόπου εμφάνισης ημερών στο διαιτολόγιο με αρίθμηση ή με την ονομασία (1η Ημέρα, 2η Ημέρα… ή Δευτέρα, Τρίτη… κλπ)

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 διαθέσιμες εκτυπώσεις εβδομαδιαίου διαιτολογίου. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο update που ετοιμάζουμε θα προστεθούν άλλες 2 εντελώς νέες εκτυπώσεις με διαφορετική εμφάνιση, όπου και θα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα.

Leave A Comment