Το νέο λογισμικό διαιτολογίας Diet Plan

Λίγα λόγια για Το νέο λογισμικό σχεδιασμού διαιτολογίου και αναγκαιότητα χρήσης λογισμικών από τους διαιτολόγους

Τα λογισμικά διατροφής είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το γραφείο του κάθε διαιτολόγου καθώς  λύνει τα χέρια του και λειτουργεί σαν το «κερασάκι στην τούρτα».

Αυτό συμβαίνει γιατί βάζει σε τάξη τις γνώσεις του κάθε επαγγελματία και τον βοηθάει να τις βάλει σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας με τον πελάτη, πιο οργανωμένα εύκολα και γρήγορα.

Η επιστήμη της διατροφής πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι τόσο ατελείωτη που δεν μπορεί πάντα ο διαιτολόγος να θυμάται π.χ. την περιεκτικότητα ενός μικροθρεπτικού σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή μια συγκεκριμένη εξίσωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί και άπειρες συστάσεις  που επιβάλουν τη χρήση ενός καλού λογισμικού.

Ειδικά στο κομμάτι του σχεδιασμού της τελικής δίαιτας εκεί είναι που αν δεν έχουμε ένα καλό λογισμικό στο γραφείο μας θα πρέπει να μπλέξουμε με ένα κυκεώνα από χαρτιά μολύβια γόμες και πολύ χρόνο, αν θέλουμε η δίαιτα μας να ανταποκρίνεται στις θερμίδες τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά που αποφασίσαμε για τον πελάτη, ενώ μπορεί και να καταλήξουμε σε μια δίαιτα που αν αναλυθεί καμία σχέση δεν θα έχουν τελικά αυτοί οι αριθμοί με τους στόχους που είχαμε θέσει για μακροθρεπτικά και θερμίδες.

Αντιθέτως με το Diet Plan μπορούμε να έχουμε ακρίβεια μικρογραμμαρίου ακόμα και για τα μικροθρεπτικά όπως βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Αναλογιστείτε πόσο βοηθητικό είναι να υπολογίζουμε και να διορθώνουμε εύκολα και γρήγορα  την ποσότητα νατρίου και καλίου σε έναν νεφροπαθή ασθενή μας ή την ποσότητα βιταμίνης D3 σε περιστατικό με έλλειψη, και άπειρες άλλες περιπτώσεις χωρίς να πρέπει να κάνουμε το διαιτολόγιο από την αρχή! Έτσι λοιπόν, όχι μόνο, θα είμαστε πιο ακριβείς και επαγγελματίες αλλά θα μαθαίνουμε κάτι παραπάνω μέρα με τη μέρα βλέποντας τις υπό ή υπέρ εκτιμήσεις που γίνονται στα διαιτολόγια από τον ανθρώπινο παράγοντα και δεν λαμβανόταν υπόψη.

Το νέο λογισμικό σχεδιασμού διαιτολογίου DIET PLAN PROFESSIONAL  είναι πολύ δυνατό σε αυτό το κομμάτι  αφού  μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα διαιτολόγιο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:

Α) Τη μέθοδο των ισοδυνάμων (εισάγοντας τα τρόφιμα ως ισοδύναμα τα οποία αφαιρούνται από τους στόχους ημέρας που βρήκαμε στον πίνακα κατάρτισης ισοδυνάμων του προγράμματος).

Β) Τα στοιχεία τροφίμων ανά 100 γραμμάρια από τους πίνακες βάσεων δεδομένων τροφίμων (USDA κτλ.) τα οποία εύκολα και γρήγορα προσθαφαιρούμε στο ενιαίο – για όλες τις μέρες περιβάλλον σχεδιασμού  διαιτολογίου μέχρι να φτάσουμε ακριβώς στους στόχους που έχουμε θέσει για θερμίδες και μακροθρεπτικά.

Σχεδιασμός-διαιτολογίου2

ΕΙΚΟΝΑ 1α –ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ

 

Καταγραφή-ελέγχου-Ισοδύναμα

EIKONA 1β – ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ

 

Καταγραφή-ελέγχου-BMR

ΕΙΚΟΝΑ 1γ – ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΩΝ


ΕΙΚΟΝΑ 2 – ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ

Μεγάλη διευκόλυνση είναι η δυνατότητα αποθήκευσης των διαιτολογίων ως προτύπων ανά θερμίδες ώστε με μικρή η καθόλου επεξεργασία να έχουμε ένα νέο διαιτολόγιο εύκολα και γρήγορα στους στόχους που θέλουμε.

Επίσης είναι δυνατή η επεξεργασία των πινάκων τροφίμων με δυνατότητα εισαγωγής νέων τροφίμων , ταξινόμησης τους και «πάντρεμα»  αυτών για τη δημιουργία μιας νέας συνταγής.

Πίνακες_Τροφίμων

ΕΙΚΟΝΑ 3 – ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ένα ακόμα κομμάτι της δουλείας του διαιτολόγου στο γραφείο του που δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί σωστά χωρίς λογισμικό, είναι η αρχειοθέτηση των πελατών μας και η αποθήκευση ώστε να υπάρχει μια λογική συνέχεια για το ιστορικό των ανθρωπομετρήσεων δηλ. βάρος, περίμετροι , %λίπους κλπ. ανά επίσκεψη.

Εδώ πάλι χωρίς λογισμικό αν θελήσουμε π.χ. να δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα προόδου σε κάποιον πελάτη αυτό θα πρέπει να ανακαλυφθεί μέσα από φακέλους υποφακέλους και αρχεία excel που μπορεί να μη θυμόμαστε πότε θα έχουν τροποποιηθεί για τελευταία φορά και από ποια επίσκεψη του πελάτη  είναι.

Τo Diet plan υπερκαλύπτει και αυτό το κομμάτι με πλήρης αποθηκεύσεις ιστορικού μετρήσεων και δίαιτας ανά επίσκεψη, πολύ ωραίες συγκεντρωτικές εκτυπώσεις προόδου για τους πελάτες  αλλά  και την ύπαρξη ενός περιβάλλοντος  συγκέντρωσης ιστορικών όλων των πελατών ώστε αυτά να μπορούν να συλλεχθούν για να χρησιμοποιηθούν, γιατί όχι σε κάποια έρευνα.

Εκτύπωση_Κλινικής_Εκτίμησης_Βάρουςς

ΕΙΚΟΝΑ 4 – ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Συνοπτικά

Όλα τα χαρακτηριστικά και οι καινοτομίες του Diet plan και οι ευκολίες που παρέχει δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα άρθρο.

Ωστόσο τα πλεονεκτήματα του σε σχέση με τα υπόλοιπα λογισμικά είναι το ότι

  • έχει δοκιμασθεί περισσότερο από όλα πάνω σε πραγματικό χρόνο μιας συνεδρίας με πελάτη κατά την δημιουργία του και έχει τελειοποιηθεί έτσι πάνω στις πραγματικές ανάγκες του διαιτολόγου ενώ συνεχίζει να βελτιώνεται.
  • Έχει μελετηθεί αναλυτικά ώστε να είναι φιλικό και απέναντι στον πελάτη του διαιτολόγου (π.χ. δυνατότητα μη εμφάνισης  των γραμμαρίων των τροφίμων στη δίαιτα, στρογγυλοποίηση μερίδων κατά την εκτύπωση κτλ).
  • Έχει πληθώρα τροφίμων από ξένες βάσεις δεδομένων τα οποία έχουν όλα ανεξαιρέτως αναχθεί και σε ισοδύναμα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και υπό αυτήν την μορφή, ενώ οι μερίδες και ονομασίες τους έχουν κοπεί και ραφτεί στα ελληνικά δεδομένα.
  • Τέλος είναι το πιο οικονομικό στην Ελληνική αγορά, πράγμα που το κάνει προσιτό και άξιο αγοράς – αποδοτικό εργαλείο για το γραφείο που διατηρούμε ή σχεδιάζουμε να ανοίξουμε.

Περιηγηθείτε στη σελίδα για να πληροφορηθείτε περεταίρω ή ακόμα καλλίτερα κατεβάστε το δωρεάν DEMO του DIET PLAN  εντελώς δωρεάν απλά δημιουργώντας ένα λογαριασμό χρήστη.

 

Με τιμή,

Σπάτουλας Παναγιώτης, Bsc  Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Πτυχιούχος Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ

2 Σχόλια

  1. 23 Σεπτεμβρίου 2016 at 18:56

    teleio

  2. 14 Ιουλίου 2017 at 01:46

    Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο.

Leave A Comment